Advies in duurzame betrokkenheid

Buitenstebinnen geeft advies aan scholen over natuuronderwijs, invoeren van C2C in de leerlijn, manieren om het groen in de klas te krijgen.
Door jarenlange ervaring in de Natuur-en Milieu Educatie heeft Buitenstebinnen overal een op maat toegeschreven oplossing voor. Door haar grote netwerk is het mogelijk om ook verbindingen te leggen met allerlei projecten, ondernemers en andere opleidingsinstituten.

Ook gemeenten maken gebruik van Buitenstebinnen. Zo maakt gemeente Leudal al jaren gebruik van Buitenstebinnen bij het organiseren van het zwerfvuilproject: Leudal Schoon aan de Maas.

Tenslotte heeft ook het bedrijfsleven al haar weg naar Buitenstebinnen gevonden. Voor Saniservice heeft Buitenstebinnen een lesproject met leskisten ontwikkeld over Papier en C2C.

Natuuronderwijs
Buitenstebinnen heeft jarenlange ervaring met Natuur- en Milieu Educatie. Praktische biologielessen, kruidenvoorlichting, excursies de natuur in, overal heeft zij praktische handvaten voor. Lesbrieven zijn gemaakt , leskisten kunnen op aanvraag samengesteld en voorbeeldlessen kunnen gegeven worden.

Lesbrieven zijn gemaakt over papier en voor het opstarten van een moestuin. Bij de lesbrief over papier horen ook leskisten. Deze kunnen op scholen gebruikt worden als de scholen meedoen aan een papierkringloop, waarbij het oud papier van de school opgehaald wordt, naar de papierfabriek gebracht en er wc-papier van gemaakt wordt. Dit WC-papier kan de school tenslotte weer afnemen tegen een gereduceerd tarief.

Kruidenvoorlichting. Buitenstebinnen heeft al lessen gegeven over kruiden uit het Oude Egypte, over voedselkruiden en de kruiden in de moestuin. Alles is mogelijk . Bij deze lessen worden alle zintuigen aangesproken; ruiken, voelen, proeven, kijken...

Excursies. Naar elk gebied in de buurt van de school, is een bezoek meer dan de moeite waard. Buitenstebinnen komt met allerlei verassende manieren om die natuur weer met hele andere ogen te bekijken. Heb je bijvoorbeeld ooit met spiegels de 'bovenste bomen' bekeken?

Belevingonderwijs

Op initiatief van gemeente Venlo zijn er lessen voor het basisonderwijs ontwikkeld voor onderbouw en bovenbouw groepen. Deze lessen hebben het thema zwerfvuil en zijn gratis beschikbaar voor alle scholen in de gemeente.

Lees meer →

 Gemeente Leudal

Begeleiden van vrijwilligers om samen actief te zorgen voor een schoon natuur gebied. Bewoners worden actief betrokken en krijgen oog  voor de afval problematiek in het natuurgebied het Leudal.

Lees meer →

Cradle to Cradle

Bij het bouwen van hun nieuwe schoolgebouw voor  "De Zuidstroom" is als doel gesteld meer aandacht te geven aan duurzaamheid en Cradle to Cradle gedachte. Ik ondersteun, denk mee en bedenk concrete manieren om dit in het onderwijs een plek te geven.

Scroll to top