Educatie projecten voor basisschool en middelbaaronderwijs

Buitenstebinnen heeft jarenlange ervaring met Natuur- en Milieu Educatie. Praktische biologielessen, kruidenvoorlichting, excursies de natuur in, overal heeft zij praktische handvaten voor. Lesbrieven zijn gemaakt , leskisten kunnen op aanvraag samengesteld en voorbeeldlessen kunnen gegeven worden.
Lesbrieven zijn gemaakt van papier en het opstarten van een moestuin. Bij de lesbrief over papier horen ook leskisten. Deze kunnen op scholen gebruikt worden als de scholen meedoen aan een papierkringloop, waarbij het oud papier van de school opgehaald wordt, naar de papierfabriek gebracht en er wc-papier van gemaakt wordt. Dit WC-papier kan de school tenslotte weer afnemen tegen een gereduceerd tarief.
Kruidenvoorlichting. Buitenstebinnen heeft al lessen gegeven over kruiden uit het Oude Egypte, over voedselkruiden en de kruiden in de moestuin. Alles is mogelijk . Bij deze lessen worden alle zintuigen aangesproken; ruiken, voelen, proeven, kijken...
Excursies. Naar elk gebied in de buurt van de school, is een bezoek meer dan de moeite waard. Buitenstebinnen komt met allerlei verassende manieren om die natuur weer met hele andere ogen te bekijken. Heb je bijvoorbeeld ooit met spiegels de 'bovenste bomen' bekeken?

 

Scroll to top