Aandacht voor kruiden

Elk ecosysteem, bos , heide, duinen kent zijn eigen planten. Planten groeien in samenhang met elkaar, het bodemleven en met de mens. Alles hangt met elkaar samen. Dit maakt het ook zo spannend om steeds meer over die kruiden te ontdekken. Zonder de kruiden houdt het leven gewoon op.
 Elk kruid kent zijn eigen verhaal, heeft zijn eigen waarde en soms zelfs geneeskracht. Het is heerlijk om alle geheimen van de kruiden te ontdekken en er van te genieten.
Buitenstebinnen organiseert workshops over kruiden op beleefboerderij De Wielewaal. De workshop zomerkruiden behandelt bijvoorbeeld kamille, goudsbloem en linde. Er wordt een heerlijke crème gemaakt tegen eczeem en heerlijke frisse ijsthee van de lindebloesem.
Ook is het mogelijk om kruiden cursussen op maat aan te vragen voor een klein gezelschap (6-10 personen) op locatie. Neem hiervoor contact op via e-mail: info@ervaardenatuur.nl of telefonisch: 06 23327305.
Voor het basisonderwijs zijn ook al meerder lessen over kruiden ontwikkeld, bijvoorbeeld over de kruiden van het oude Egypte of onze voedselplanten.
En natuurlijk kunnen we in de klas ook aan de gang gaan met het maken van een crèmepje voor moederdag.

 

 

Scroll to top