Maaike van Strijp

Natuur ervaringsmakelaar

 

Als zelfstandige probeer ik voor mensen weer de binding met de natuur, de binding met de grond waar zij op wonen, te versterken. Dit doe ik door mensen vaker contact met de natuur te laten ervaren. Mensen ontdekken dan de waarden van de eigen leefomgeving. Zij begrijpen dan beter de relaties die bestaan tussen hen zelf en de grond. Iedere mens heeft invloed dan wel direct of indirect op zijn eigen omgeving en elke omgeving heeft invloed op de mensen die er wonen. Bouwstenen die mij hebben gemaakt tot de wegwijzer die ik wil zijn en leren kennen.
In 1985 heb ik mij gevestigd in Venlo in het jaar dat ik afgestudeerd ben voor Fysische Geografie in Utrecht. Ik ben aardrijkskunde les gaan geven in Eindhoven, maar ook Venlo, op het latere Valuascollege. Ook vanaf 1985 ben ik verbonden geweest aan de Kinderboerderij Hagerhof, eerst als vrijwilliger, later als projectmedewerker. Ongelofelijk veel ervaring heb ik hier opgedaan met natuur en milieueducatie: projecten ontwikkeld en uitgevoerd. Vanaf juli 1996 ben ik teammanager geworden van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Regio Venlo. Het was een tijd van professionaliseren van de Natuur en Milieu Educatie (NME). Het CNME Regio Venlo is in deze tijd van een Kinderboerderij met natuurlessen uitgegroeid tot een volwaardig NME Centrum, de grootste in Noord- en Midden-Limburg.
In deze jaren ben ik steeds meer van de stad Venlo en haar prachtige omgeving gaan houden. Ik voel mij verbonden met de grond van de regio Venlo. In 2012 heb ik mij gevestigd als zelfstandig ondernemer met Buitenstebinnen. Met alle projecten die ik met dit bedrijf doe, probeer ik de mensen/deelnemers ook die verbondenheid te geven met deze prachtige regio

 

Groene lintje

Groen Links heeft mij uitgeroepen tot winnaar van het Groene Lintje 2016, omdat...
het zoveel gemakkelijker en korter is om de groene initiatieven in Venlo te noemen waar ik niet in mee doe dan
wél. In het juryrapport wordt toch een poging gedaan om alles te noemen:
Juryrapport Groene Lintje 2016

Duurzaamheid

Duuraamheid is het bewustzijn dat steeds verder groeit. Met interesse volg ik nieuwe inzichten en projecten die om mij heen ontstaan. Gelukkig sta ik niet alleen en ontstaan er prachtige initiatieven.

De kracht van kruiden

Als plantenkundige deel ik mijn kennis over kruiden en wat je ermee kunt doen. Er is weer aandacht voor oude inzichten die lang uit beeld waren. Het is een interessante kennisbank die weer geopend word en die probeer ik door te geven.

Scroll to top